Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 septembrie 2008

Mancarea traditionala nu mai este la moda - Fast-food-ul a cucerit Romania


Tot mai multi romani au lasat deoparte mancarurile traditionale si s-au reprofilat pe mancarea gata preparata a fast-food-urilor
Fie ca aleg vestita shaorma, pizza sau hamburger, multi dintre acestia nu stiu la ce pericole se expun. Mai mult decat atat, majoritatea pofticiosilor de ,,mancaruri rapide’’habar nu au ce contin preparatele pe care le comanda si, mai ales, ce efecte pot produce organismului.

Produsele întâlnite în lanţurile fast-food nu sunt deloc aşa de proaspete, cum suntem minţiţi în reclame. Carnea de pui, porc sau vită, folosită ca ingredient principal la astfel de preparate, până să ajungă să fie servită în hamburger este congelată de mai multe ori, devenind astfel foarte toxică. De asemenea, restul alimentelor servite, cum ar fi legumele sau diferitele garnituri sunt deshidratate sau trec prin diferite procese tocmai pentru a le mări termenul de valabilitate în detrimentul calităţii. Faptul că suntem atraşi ca de un magnet să cumpăram astfel de preparate este cauzat de aditivii şi aromele alimentare folosite din belşug. Aceşti compuşi dereglează grav metabolismul, iar dacă sunt consumaţi timp îndelungat, pot duce la complicaţii severe.

Fast-food-urile de cartier, adevărate pericole pentru sănătate

Diferitele fast-food-uri fantomă, întâlnite la orice colţ de stradă, reprezintă un pericol extraordinar pentru sănătatea oricărui gurmand. De obicei se utilizează ingrediente cu provenienţă incertă, iar condiţiile de preparare sunt sub orice critică. Pentru a reduce costurile, majoritatea ,,ciupercilor” care te îmbie cu o şaorma sau cu un şniţel la chiflă cumpără carnea folosită de la distribuitori care o importă din vest la preţuri de dumping. Mai mult de 75% din carnea folosită provine din marile depozite occidentale, unde produsele care nu se vând şi sunt aproape expirate, sunt recongelate şi vândute în ţările Europei de est la preţuri derizorii. Aceste alimente sunt foarte toxice şi cancerigene, dar aduc profituri foarte mari comercianţilor, care închid ochii şi se prefac a nu observa la ce pericole îi expun pe cei care le trec pragul.

Sursa: Atac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...