Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 septembrie 2008

Hotii la panouri solare

Energia solara are tot mai multi fani, atat de multi incat unii dintre ei sunt hoti. Departamentul de Politie din California, cea mai mare piata de panouri solare, cu peste 33.000 de instalatii, a constatat o eruptie a furturilor de panouri solare, informeaza New York Times.


Investigatorii nu cred ca hotii actioneaza din grija fata de mediu. Mai degraba, autoritatile presupun ca acestia fura pentru a-si face propriile afaceri la negru, pentru a vinde panourile la preturi accesibile, unii chiar si pe internet.

In noiembrie, anul trecut, cineva a incercat sa vanda panouri solare furate de pe o autostrada din Newport cu 100 de dolari fiecare, pe eBay. Detectivii de la departamentul politiei locale au intrat in licitatie si au castigat panourile, care valorau aproximativ 1.500 de dolari fiecare. Cand ofertantul s-a prezentat cu panourile, politia l-a intampinat cu catusele.

De asemenea, in aceasta vara, un gardian a prins un om care incerca sa vanda panouri solare unui constructor de locuinte. Acesta i-a confiscat suspectului panourile, urmand ca apoi, detectivii sa afle ca acestea se potriveau cu panourile furate de la o scoala din California.

In Europa, unde industria solara este infloritoare, furtul de panouri solare a devenit o obisnuinta, iar masurile de paza au fost standardizate, cuprinzand sisteme de alarma si panouri greu de desurubat.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...