Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 septembrie 2008

Gaura din stratul de ozon a depasit 27 de milioane de km patrati

Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a depasit dimensiunea din 2007 si va continua sa creasca in urmatoarele saptamani, a anuntat agentia meteorologica a Natiunilor Unite, citata de Reuters.
Gaura apare in fiecare an si, de obicei, se intinde pe o suprafata echivalenta cu America de Nord, ajungand la dimensiunea maxima la sfarsitul lunii septembrie sau la inceputul lunii octombrie.

In 2008, insa, Organizatia Mondiala de Meteorologie sustine ca stratul protector care apara Pamantul de razele ultra-violete care pot cauza cancer de piele a inceput sa se subtieze destul de tarziu.

"In ultimele doua saptamani a crescut cu repeziciune si a depasit marimea maxima inregistrata in 2007. Intrucat gaura in stratul de ozon continua sa creasca, este prea devreme sa spunem cat de mare va fi in acest an", se arata intr-o declaratie a organizatiei.

Potrivit datelor, gaura din stratul de ozon era de 27 de milioane de kilometri patrati pe 13 septembrie, anul trecut inregistrandu-se un maximum de 25 de milioane de kilometri patrati.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...