Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 septembrie 2008

A APĂRUT ŞI GAURA NEAGRĂ. CERCETĂTORII AMERICANI AU DESCOPERIT-O CHIAR ÎN GALAXIA NOASTRĂ

A apărut şi gaura neagră. Cercetătorii americani au descoperit-o chiar în galaxia noastră. În timp ce savanţii europeni încearcă să evite formarea unei găuri negre, în urma celui mai mare experiment al omenirii, cercetătorii americani au anunţat că au identificat deja o astfel de desfăşurare de forţe cosmice, aflată chiar în mijlocul galaxiei noastre. Gigantica gaură neagră a fost depistată cu ajutorul unor fotografii făcute de telescoapele ultraperformante de la Observatoul Radio al Universităţii din Arizona, şi al institutelor astronomice din California şi Hawaii.

Potrivit Fox News, aceasta este cea mai apropiată gaură neagră, în raport cu planeta noastră. Ea se află în interiorul Căii Lactee, în apropiere de constelaţia Săgetătorului, motiv pentru care a şi fost denumită Sagittarius A.

Gaura neagră are o masă de 4 milioane de ori mai mare decât a Soarelui şi un diametru care măsoară aproximativ o treime din distanţa de la pământ la Soare (150 miliarde de kilomteri).

"Încă nu ştim dacă avem vreun motiv de îngrijorare datorită vecinătăţii fără precedent faţă de o astfel de gaură neagră. Totuşi, fiind cea mai apropiată gaură neagră de planeta noastră, avem acum ocazia nesperată de a face noi studii şi observaţii asupra sa" a declarat Shepherd Doleman, unul dintre cercetătorii implicaţi în studierea noului fenomen.

Mai mule voci au contestat experimentul care se desfăşoară la graniţa dintre Elveţia şi Franţa, afirmând că ar putea genera găuri negre, care mai apoi ar putea „înghiţi” şi Pământul. Această descoperire ar putea alimenta controversele legate de LHC, însă până în prezent nu se poate face o legătură între existenţa găurii negre şi activitatea desfăşurată la Geneva.

Antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...