Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 septembrie 2008

Accidentele usoare vor fi mutate la Politia Comunitara

Fostii gardieni publici ar putea ajunge in situatia de a judeca vinovatia soferilor in cazul accidentelor usoare. Paznicii din primarii vor primi si dreptul sa impuste oameni, daca acestia nu se vor opri la somatie.

O hotarare de guvern, care stabileste legea de functionare a Politiei Comunitare, aduce noi competente pentru angajatii acestei institutii. Daca pana acum politistii comunitari isi faceau rondul prin piete si parcuri ori faceau de paza la usa primariilor, acestia vor putea sa stabileasca vinovatia in cazul accidentelor usoare si sa amendeze soferii care opresc neregulamentar sau ignora indicatorul "accesul interzis".
In conditii extreme, de ninsoare puternica sau ploi torentiale, politistilor comunitari li se dau lopeti si sunt imediat scosi sa elibereze drumurile.

Daca au terminat de dat zapada la o parte, aceeasi polisti comunitari ar putea fi trimisi sa puna in executare mandate de aducere emise de politie, parchete sau instante. Pe scurt, vor lua din casa infractori adevarati, unii dintre ei chiar periculosi.
Avand in vedere noile competente ale politistilor comunitari, pentru care vor sustine totusi un curs de pregatire de trei luni, hotararea de guvern stabileste si modul in care acestia vor putea sa-si foloseasca armele incarcate cu munitie de razboi. Acestia vor striga intai "Stai! Politia!", iar apoi "Stai, ca trag!".
Daca urmaritul nu se opreste, politistul comunitar trage un foc de avertisment pentru ca, ulterior, sa ocheasca spre tinta si sa traga, "preferabil" in zona picioarelor.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...