Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 august 2008

Operatorii mobili ar putea fi obligati sa tarifeze la secunda apelurile in roaming

Comisia Europeana ar putea schimba prezentul regulament privind roamingul de voce, prin obligarea operatorilor de telefonie mobila sa tarifeze apelurile in roaming la secunda si nu prin rotunjire la minut, pentru a inlatura suprataxarea aplicata clientilor de unii operatori, au declarat joi oficiali europeni, citati de Reuters. Comisia Europeana sustine ca in pofida regulamentului, plafoanele tarifare sunt cu circa 0,08 euro pe minut mai mari decat ar trebui si ca in lipsa tarifarii la secunda, clientii platesc in prezent cu 24% mai mult pentru apelurile efectuate si cu 19% mai mult pentru apelurile primite.
Potrivit Reuters, operatorii mobili considera ca ar trebui sa li se respecte dreptul fundamental de a-si stabili singuri preturile pe o piata competitiva. In Franta, Spania, Lituania si Portugalia, operatorii sunt obligati sa taxeze la secunda, dar reglementarile nationale nu sunt aplicabile si la nivelul apelurilor de roaming, a explicat Martin Selmayr, purtatorul de cuvant al comisarului european pe telecomunicatii Viviane Reding.

Oficialul european spune ca o solutie poate veni numai prin modificarea legislatiei europene, o decizie fiind asteptata in urmatoarele saptamani.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...