Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 august 2008

O nouă bacterie a fost descoperită în gura umană

Cercetătorii britanici au descoperit o nouă specie de bacterii din gura umană, care ar putea ajuta la o mai bună înţelegere a cariilor şi a gingivitei, conducând astfel la tratamente mai bune.

Cercetătorii, al căror studiu a fost publicat în International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology (IJSEM), au găsit în ţesutul sănătos dar şi în tumori, trei rămăşiţe neidentificate ale unui tip de bacterii denumit Prevotella.

Bacteriile Prevotella fac parte din flora microbiană normală a oamenilor şi sunt asociate unor boli şi infecţii. Noua specie a fost denumită Prevotella histicola, întrucât bacteriile locuiesc în ţesuturi (histicola însemnând ţesut).

"Acest lucru confirmă un alt studiu, potrivit căruia bacteriile pot afecta şi celulele", a declarat unul dintre cercetători.



Cariile şi gingivitele sunt cele mai întâlnite infecţii ale oamenilor şi se produc atunci când flora microbiană normală a gurii este modificată. O cunoaştere mai bună a micro-organismelor care compun flora va duce la tratamente mai eficiente în lupta cu aceste infecţii.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...