Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 iulie 2008

Spray care vindeca ranile in cateva ore!

Cercetatorii din SUA vor lansa, in caz ca vor reusi sa rezolve toate problemele etice pe care le genereaza o asemenea inventie, un spray cu celule stem care va vindeca ranile in numai cateva ore!
Celulele stem sunt celule primordiale pluripotente care se diferentiaza in populatii diferite, tranformandu-se in viata fetala in toate tipurile de celule pe care un organism matur le poseda. Adultul mai pastreaza inca destule celule stem folosite la sinteza de novo a globulelor rosii la nivelul maduvei hematogene sau in alte scopuri regenerative (spre exemplu, ficatul are o putere de regenerare impresionanta, putandu-se reface dupa hepatopatii destul de severe).
The Armed Forces Institute for Regenerative Medicine, cu sediul in SUA a investit 250 de milioane de dolari intr-o tehnologie menita sa ajute soldatii raniti in razboi, persoanele cu arsuri severe sau cu leziuni care cer mult timp pana la o vindecare completa. Spray-ul ar reprezenta o solutie miraculoasa care ar pune capat rapid unor suferinte inutile si indelungate.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...