Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 iulie 2008

Piata imobiliara romaneasca - greu de reglementat!

Asociatiile profesionale ale agentiilor imobiliare solicita reglementarea activitatii intermediarilor in tranzactiile imobiliare si critica proiectul de lege elaborat in acest sens de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Nemultumirile agentiilor pleaca de la faptul ca exista foarte multe societati care deruleaza activitati de intermediere pe piata imobiliara, dar nu se supun regulilor pentru agentiile imobiliare. Reprezentantii acestora au dat ca exemplu casele de avocatura, care acorda consultanta imobiliara, dar, in fapt, acestea ofera chiar aceleasi servicii ca si o agentie imobiliara. Intermedieri similare fac si notariatele sau chiar societatile de constructii.

"Avem nevoie de legislatie deoarece este un domeniu foarte vast in care opereaza actori foarte mici. Daca luam in calcul si entitatile care nu raporteaza date despre activitatea lor, cred ca am avea cel mai mare numar de entitati raportoare", spune vicepresedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Cristian Daniel Clenciu.

Potrivit presedintelui Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Adriana Luminita Popa, in acest moment sunt zeci de mii de societati care s-au gandit, la infiintare, sa treaca in obiectul de activitate si servicii de agentie imobiliara.

O alta nemultumire a agentiilor o reprezinta obligativitatea de formare profesionala si certificare a agentilor. "Se incearca dirijarea capitolelor de educare pentru formarea agentilor imobiliari catre agentii si, de fapt, acest lucru tine de Ministerul Educatiei", spune Clenciu.

Potrivit proiectului ANPC, agentul imobiliar trebuie sa fie absolvent al unui curs de calificare pentru profesia de agent imobiliar, iar responsabilitatea semnarii contractelor cu clientii revine doar agentilor imobiliari cu studii postuniversitare.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...