duminică, 1 iunie 2008

Vertu, mobilul de 100.000 euro, acum si in Romania

Telefonul mobil Vertu a ajuns si in Romania, prin 13 colectii in valoare totala de 500.000 de euro. Lasarea a fost facuta cu mare fast, la Palatul Regal, Sala Tronului, iar vedeta a fost Signature Diamonds, care costa nici mai mult nici mai putin de 100.000 euro.
Bijuteria are carcasa din aur alb sau galben, in care sunt incrustate diamante albe si negre, dintre care 36 doar pentru tastatura. Ecranul e dintr-un cristal de safir de 69,25 carate, cel mai mare din lume. Interiorul e facut din otel hipoalergenic, pentru rezistenta si protejarea utilizatorului de neplacerile cauzate de metalul comun. La fabricarea lui Signature Diamonds s-a mai folosit o ceramica high-tech, care se utilizeaza si pentru navele spatiale, cu efect termic, sa nu raceasca urechea in timpul convorbirii.

"Este un telefon special. O echipa de trei oameni supracalificati lucreaza incontinuu 13 ore numai pentru partea de interior. Apoi, pana la finisare si montarea diamantelor mai pot trece cateva zile. Totul este minutios si se lucreaza manual", explica Robert Joost, manager de dezvoltare pentru Europa Centrala si de Est, citat de ziare.com.

Ceea ce caracterizeaza insa telefonul Vertu este butonul pentru "asistentul personal".

"Se conecteaza imediat la un asistent, oricand, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Puteti cere informatii despre telefon, despre utilizare si ultimele noutati, dar va poate chema un taxi, comanda mancare la restaurant, rezerva o masa, bilete de avion sau va poate organiza o petrecere. Asistentul vorbeste in zeci de limbi, de la engleza la chineza traditionala sau simplificata si araba", a mai adaugat Robert Joost.

In primul an, asistentul lucreaza gratis, dar apoi se plateste o taxa de 800 lire anual.

Oficialul spune ca a ales sa lanseze Vertu in Romania pentru ca este o tara interesanta, in care oamenii s-au imbogatit foarte repede si au nevoie de ceva sa se rasfete.

Compania a testat telefonul pe piata inainte de lansare si a reusit sa vanda 45 de telefoane, atat din colectia Ascent, de circa 5.000 euro fiecare, cat si Constelation Rococo, de cateva zeci de mii de euro.

Telefoanele se gasesc numai in locuri speciale, concept store sau magazine de lux care vand ceasuri si bijuterii.

Planul de vanzare in Romania este de cel putin 220 de telefoane in primul an de la lansare.

Pe lista de asteptare sunt inscrisi circa 50 de romani. Pana primesc minunatia au de asteptat cel putin doua saptamani, dar daca vor sa isi personalizeze telefonul cu un diamant in plus sau un anume tip de pietre pretioase, timpul se prelungeste cu multe zile.

Un telefon poate costa cat o garsoniera dintr-o zona buna a Capitalei. Beyonce, Catherine Deneuve sau Madonna folosesc deja un astfel de celular, fiind considerat preferatul vedetelor.

Dintre vedetele autohtone, Adrian Mutu este primul care si-a cumparat unul, acum doi ani.

Sursa: Romania Libera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu