Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 iunie 2008

Scandal la BAC! Profesorii corectori din Capitală au găsit zeci de lucrări identice

Scandal la bacalaureat. Mai mulţi profesori corectori din Capitală au găsit peste 50 de lucrări identice, ceea ce-i conduce la bănuiala că elevii ar fi copiat la examenul scris de Limbă şi Literatura Română.

Profesorii de la centrul de evaluare de la Şcoala Nr. 128 au refuzat să mai corecteze lucrările după ce au observat că acestea sunt identice. Mai precis, elevii au comentat cu aceleaşi cuvinte o poezie a lui Nichita Stănescu.

Profesorul Gheorghe Rădulescu a refuzat să corecteze lucrările copiate şi, în consecinţă, s-a retras din comisia de evaluare.

"Majoritatea lucrărilor arată ca nişte xeroxuri. Sunt vreo trei calupuri de xeroxuri, mai ales la subiectele 1 şi 3. Ele sunt evident copiate după cărţile cu subiecte rezolvate. Noi am semnalat acest lucru şi nu s-a luat nicio măsură. Am sesizat inspectoratul şcolar prin telefon şi pe preşedintele comisiei verbal", a declarat Gheorghe Rădulescu.

Profesorul spune că elevii au copiat după broşuri, la subiectul numărul 1, punctele 6 şi 7, la interpretarea poeziei lui Nichita Stănescu, găsindu-se 50 de lucrări identince, copiate cu greşeli cu tot.

Sursa

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...