Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 iunie 2008

Europenii ar putea plati si pentru apelurile primite

Comisarul european pentru Telecomunicatii, Viviane Reding, ar putea propune ca utilizatorii de telefonie mobila sa plateasca si pentru apelurile primite, nu numai pentru cele initiate.
Acest lucru ar fi posibil daca se dovedeste ca o astfel de masura ar scadea valoarea facturii platite de clienti catre operatori, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Oficialul va publica, in cursul acestei luni, recomandarile privind reducerea tarifelor practicate de operatorii de telefonie fixa si mobila pentru redirectionarea apelurilor, efectuate din retele rivale, catre clienti, potrivit Reuters. Reperele gandite de Reding ar putea conduce la noi modele de business in industria telecom, conform carora utilizatorii ar putea plati si pentru apelurile primite, dar urmarind scheme de tarifare care sa avantajeze clientii, a declarat ieri purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Telecomunicatii.
In viziunea oficialului, tarifele de interconectare practicate de operatorii de comunicatii mobile ar putea fi reduse pana la nivelul celor percepute in segmentul telefoniei fixe, pentru a evita subventiile incrucisate si a reduce, astfel, costurile suportate de consumatori. Intrebata de jurnalisti daca va sprijini introducerea acestui sistem tarifar in tarile Uniunii Europene, Viviane Reding a declarat ca: In contextul dezvoltarii pietii (n.n. - de telecomunicatii), nu e indicat ca UE sa se ghideze dupa reguli adoptate cu 10 ani in urma".

Sistemul sustinut de Viviane Reding se aplica in Statele Unite ale Americii si este cunoscut sub denumirea de "bill and keep". Costurile apelurilor telefonice sunt impartite prin intermediul unor moduri complexe de plati intre operatorii de telefonie.

Sursa: Curierul National

Un comentariu:

  1. Astia sunt cu capul. In curand nu mai vorbim nici la telefoane. Dupa ce ca ne-au terminat cu regulile de kkt, acum si cu taxe pe apeluri primite. Maine pe ce mai pun taxe?

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...