Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 iunie 2008

Adolescenti tratati impotriva dependentei de telefonul mobil

Doi adolescenti de 12 si 13 ani au fost adusi intr-un centru specializat din Lleida, nord-estul Spaniei, pentru a fi tratati impotriva "dependentei de telefonia mobila", potrivit unei responsabile a institutiei, citata in editia sa online, de ziarul El Mundo.

10 % dintre adolescentii Madridului sufera de dependenta de telefon mobil

"Au fost adusi din cauza dependentei lor de Messenger, sistemul de trimitere a mesajelor rapide prin Internet, dar noi am vazut ca ei au si o dependenta de telefonul portabil", a declarat Maite Utges, directoarea unui centru de pedopsihiatrie din Lleida. Cei doi adolescenti detineau telefoane mobile de un an si jumatate, utilizandu-le fara incetare si fara un control din partea parintilor, ceea ce a contribuit la esecul scolar al amandurora, explica in continuare responsabila Centrului de sanatate mentala infantila si juvenila din Lleida.

Tratamentul celor doi tineri pacienti va dura cel putin doi ani, potrivit dnei Utges care estimeaza ca acestora nu le este usor sa se desprinda de un astfel de obicei dupa ce au petrecut in medie cinci-sase ore zilnic pe mobil. Agentia antidrog spaniola estimeaza ca aproximativ 10 % dintre adolescentii Madridului sufera de dependenta de telefon mobil sau Internet.
Varsta medie a primei achizitionari a unui telefon mobil la tinerii spanioli este de 12-14 ani, in timp ce expertii recomanda ca el sa nu le fie cumparat inainte de a implini 16 ani.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...