Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 mai 2008

OLPC - Laptopul lui Negroponte a devenit notebook tactil

Nicholas Negroponte, părintele proiectul "Un laptop pentru fiecare copil" a dezvăluit o nouă versiune a notebook-ului săracilor. X0-2 s-a schimbat total si seamănă cu un e-book mai degrabă. Este un model touch-screen, încă în dezvoltare, iar preţul său a scăzut de la 188$ la 75$. Numai că data estimată a lansării pe piaţă ar fi 2010.

Modelul X0-2 are în prezent două ecrane tactile, 16x9. Este lipsit de tastatură "obişuită", aceasta fiind înlocuită cu una sensibilă la atingere. Notebook-ul este mai uşor decît versiunea precedentă, iar consumul de energie a scăzut la 1 watt. Alte detalii despre componenta hardware nu au fost dezvăluite de Negroponte.

Pînă în prezent au fost livrate 600.000 de unităţI X0-1, notebook echipat cu sistem de operare Linux.
Microsoft a anunţat săptămîna trecută că se alătură proiectului One Laptop Per Chid. Dotarea cu Windows va creşte preţul laptop-urilor cu 18-20 de dolari. Din această sumă circa 3 dolari vor reprezenta costul sistemului de operare, iar restul ajustările hardware necesare pentru compatibilitate. Sistemul va fi instalat pe un card de memorie de 2GB care poate fi conectat la computer. Măsura dotării laptopurilor cu sistemul de operare al Microsoft a fost impusă de presiunea guvernelor din ţările în dezvoltare, care au condiţionat încheierea contractelor cu OLPC de existenţa acestei facilităţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...