Faceți căutări pe acest blog

duminică, 4 mai 2008

Elevii intra in febra examenelor

Saptamana aceasta incep tezele cu subiect unic si au loc inscrierile pentru bacalaureat
Odata vacanta incheiata toata lumea se intoarce la munca, iar elevii la cursuri. In perioada urmatoare, pe cei din urma ii asteapta examenele nationale. Saptamana aceasta debuteaza cu tezele cu subiect unic, iar luna viitoare liceenii vor sustine bacalaureatul.
Ministerul educatiei a anuntat ca marti incep tezele cu subiect unic, cu proba la limba si literatura materna. Pe data de 9 mai elevii de clasa a VIII-a vor sustine teza cu subiect unic la istorie sau geografie, pentru ca in 13, si respectiv 16 mai, sa aiba loc teza la limba romana si la matematica, atat pentru elevii de clasa a VII-a, cat si pentru cei de clasa a VIII-a. In cazul in care elevii nu vor fi multumititi de rezultatele obtinute, ei vor avea posibilitatea sa depuna contestatii la sfarsitul acestei luni. Media de la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII reprezinta media de admitere, pe baza careia elevii se pot inscrie in licee sau scoli de arte si meserii.
Se apropie si bacalaureatul. Saptamana aceasta au loc inscrierile, iar la mijlocul lunii viitoare se vor incheia cursurile pentru elevii claselor a XII-a. Bacalaureatul se va sustine in perioada 23 iunie-3 iulie. Reprezentantii Ministerului Educatiei au publicat pe site subiectele la probele scrise, dar si modele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat din acest an. Vacanta de vara va incepe pe 14 iunie.
Examenele nationale pentru elevi se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

TEZELE CU SUBIECT UNIC 2008

6 mai - limba materna
9 mai - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
13 mai - limba romana
16 mai - matematica

29 mai - depunerea contestatiilor


BACALAUREATUL 2008 / BACALAUREAT 2008

1 - 9 mai - inscrierea candidatilor
23 - 24 iunie - limba romana (oral)
24 - 25 iunie - limba materna (oral)
25 - 26 iunie - limba moderna (oral)

27 iunie - limba romana-scris
30 iunie - limba materna-scris
1 iulie - proba obligatorie a profilului-scris
2 iulie - proba la alegere-scris
3 iulie - proba la alegere-scris

5 iulie - afisarea rezultatelor


Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...