Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 mai 2008

Cercetătorii români scot combustibili din computere

Oamenii de ştiinţă din România, alături de cei din Turcia, Japonia şi Canada, au gândit o tehnică de a recicla plăci cu circuite şi a le transforma în materii prime ecologie pentru produse de larg consum.
Cercetatorii romani scot combustibili din computere
Cercetătorii români au gândit o tehnică de a recicla plăci cu circuiteSursa: NewsIn - Dragos Stoica
Echipa multinaţională, din care a făcut parte şi Cornelia Vasile de la Academia Română din Iaşi, a găsit o metodă ingenioasă de a înlătura materialele toxice din dispozitivele electronice aruncate la gunoi, pentru a le recicla în siguranţă. Ei au colectat plăci cu circuite imprimate din computere, au înlăturat aproape toate substanţele toxice şi au obţinut uleiuri ce pot fi folosite pe post de combustibili sau materie primă pentru plastic şi o gamă largă de alte produse de consum.

Descoperirea lor a fost anunţată azi de publicaţia ştiinţifică Livescience. Cercetătorul Cornelia Vasile nu crede însă că noua tehnologie la care a contribuit va ajunge prea curând să fie folosită la scară largă, mai ales în România.

"Cercetatorii romani scot combustibili din computere" integral in Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...