Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 februarie 2008

Istoria incidentelor de la Oscar

Discursuri politice, un om care a aparut dezbracat pe scena sau castigatori huiduiti de public sunt doar cateva dintre incidentele care au marcat ceremonia de decernare a premiilor Oscar de-a lungul timpului, potrivit AFP.

In 2006, George Clooney, care a luat Oscarul pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar, a afirmat ca este mandru sa lucreze intr-un sector care a luat pozitie in favoarea drepturilor minoritatilor sau impotriva SIDA, in conditiile in care aceste lucruri fac subiectul mai multor controverse.

La randul sau, Michael Moore, laureat cu Oscarul pentru Cel mai bun documentar in 2003, a parasit scena in huiduielile asistentei. Moore a lansat un "Rusine, domnule Bush", la trei zile dupa ofensiva americano-britanica impotriva regimului lui Saddam Hussein.

In 1975, o femeie care s-a prezentat sub numele Sacheen Littlefeather a urcat pe scena pentru a refuza, in numele lui Marlon Brando, Oscarul Academiei si pentru a protesta impotriva modului in care sunt tratati la Hollywood indienii din America.

In 1999, cand Elia Kazan a primit Oscarul pentru intreaga cariera, mai multe zeci de staruri au refuzat sa se ridice si sa aplaude, in semn de protest impotriva celui care a fost considerat unul dintre colaboratorii senatorului Joseph McCarthy in anii '50.

In 1974, un barbat a reusit sa-i pacaleasca pe politisti si a urcat pe scena dezbracat.

In 2003, actorul Adrien Brody a sarutat-o pe buze pe Halle Berry, iar in 1999, exuberantul italian Roberto Benigni a sarit din scaun in scaun dupa ce a obtinut premiul de interpretare pentru filmul "La vita e bella".

In 1987, comicul Chevy Chase a deschis ceremonia cu "Buna seara, specie de ipocriti de la Hollywood", cuvinte care i-au inghetat pe cei prezenti, iar in 2006, Jon Stewart s-a adresat publicului cu "doamnelor, domnilor.... Felicity", cu referire la actrita Felicity Huffman, care a fost nominalizatã in acel an pentru rolul unui transsexual.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...