Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 ianuarie 2008

Virusi pentru telefoanele mobile cu sistem Symbian

Un nou malware detectat de Trend Micro si denumit SYMBOS_BESELO.A incearca sa se raspandeasca in lumea telefoanelor mobile prin Bluetooth si mesaje de tip multimedia (MMS), avertizeaza specialisti din cadrul companiei.
Deghizat intr-un fisier multimedia sau de tip imagine, SYMBOS_BESELO.A utilizeaza unul dintre urmatoarele nume pentru a se raspandi printre posesorii de telefoane cu sistem de operare Symbian: beauty.jpg, love.rm, sex.mp3. Desi aparent fisierele au extensii legitime, in realitate acestea sunt fisiere .sis, tipice pentru malware-ul folosit pentru telefoanele mobile.

Dupa ce utilizatorul neavizat instaleaza malware-ul .sis, acesta copiaza alte fisiere si mai creeaza cateva pe telefonul infectat. Ulterior se foloseste de telefonul- victima pentru a se propaga expediind mesaje MMS care contin malware-ul “deghizat" catre alte numere.

SYMBOS_BESELO.A poate afecta telefoanele mobile care folosesc sistemul de operare Symbian/S60 editia a doua precum urmatoarele modele de Nokia: 6600, 6630, 7610, N70, N72. Nu afecteaza modelel mai noi precum cele din seria E sau N71, N73, N75, N76, N80, N91, N92, N93i, N95 pentru ca acestea au la baza Symbian 9.1/S60 editia a treia.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu primeasca via Bluetooth fisiere nesolicitate de la alte persoane, chiar daca le cunosc si, de asemenea, sa fie foarte atenti la deschiderea unor mesaje MMS. Utilizatorii care au instalate pe telefoanele mobile una dintre aplicatiile Trend Micro Mobile Security 3.0 for Symbian/S60 sau 5.0 for Symbian/S60 sunt protejati automat de infectarea cu acest malware.

Sursa: GECAD NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...