Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 ianuarie 2008

Celularele erotice - O afacere de miliarde de dolari

Piaţa de conţinut XXX pentru telefoane mobile va trece de 3 miliarde de dolari în 2011. Europenii cheltuiesc cei mai mulţi bani pe acest tip de servicii, fiind urmaţi în clasamentul mondial de către asiatici.


După ce au terminat bătălia pe numărul de utilizatori, operatorii de telefonie trebuie să-şi extindă continuu serviciile cu valoare adăugată. Iar din business nu pot lipsi ofertele de conţinut pentru adulţi. Broadbandul mobil nu mai este un proiect şi mai toţi operatorii au contracte cu case de producţie, studiouri cu mărfuri soft şi hard.


DE LA WALLPAPER LA FILM. Analiştii de la Telecomsmarketresearch estimează o astfel de piaţă cu valoare de 3 miliarde de dolari în 2011. Ar fi o creştere de 250% faţă de nivelul atins anul trecut. Europa şi zona Asia-Pacific vor reprezenta 72% din totalul pieţei de profil. Dacă la început această afacere se baza pe wallpaper, pe măsură ce s-au îmbunătăţit reţelele şi terminalele, imaginile în mişcare au fost tot mai căutate. Studiul citat arată că în patru ani veniturile aduse de serviciile video mobile, pentru adulţi, vor trece de 70% din total.


O REŢEA MAI PUTERNICÅ. Chiar dacă trecerea de la 3G la HSDPA s-a făcut rapid în multe pieţe, proiectele de viitor ale industriei telecom se bazează foarte mult pe LTE (long term evolution). 3G LTE reprezintă în prezent un proiect în lucru care urmează să se concretizeze într-un standard al tehnologiei mobile de generaţia a patra, ale cărui prime versiuni sunt aşteptate în 2009. Până în 2012 vor fi circa 24 de milioane de abonaţi ai tehnologiei 3G LTE, mai mult de jumătate dintre aceştia urmând să fie localizaţi în Europa Occidentală, potrivit unui studiu Juniper Research. Dezvoltatorii acestei tehnologii (între care Ericsson, Nokia-Siemens) speră ca reţeaua să asigure 100 Mbs la downlink şi 50 Mbs la uplink.

Se estimează că până în 2010 peste 58 de milioane de oameni vor fi abonaţi ai serviciilor video pe mobil. În trei ani, vânzările de telefoane mobile care au încorporate capabilităţi video vor atinge 125 de miliarde de dolari, faţă de 58 de miliarde, nivelul anului 2006.

Sursa: Jurnalul Nationa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...