miercuri, 16 ianuarie 2008

Cel mai usor laptop din lume ajunge in Romania

Cel mai usor laptop din lume ajunge in Romania

Este vorba de un model din seria Portege R500 de la Toshiba. Pretul la care computerul va putea fi achizitionat nu a fost comunicat insa. In afara Romaniei el poate fi cumparat la sume cuprinse intre 2.000 si 2.900 de dolari, in functie de optiuni.

Este primul notebook de la Toshiba care este dotat cu hard disk SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezinta avantajul ca sunt mai rezistente la socuri si vibratii, deoarece nu presupun parti in miscare, au un consum de energie mai mic si sunt mai silentioase.
Acumulatorul are o durata de viata de la 7 ore pana la 12,5 ore.

In favoarea greutatii reduse au fost insa sacrificate o serie de performante. Modelul nu incorporeaza o unitate optica, are un singur slot de memorie RAM, iar circuitul grafic este un Intel GMA 950 cu memorie partajata din cea a sistemului. Mai mult, procesorul este o versiune de consum scazut de Intel Core 2 Duo seria U, mai putin performanta decat versiunea obisnuita a aceluiasi procesor.

Va fi disponibila insa si o varianta mai avansata a modelului, care va incorpora o unitate optica de numai 7 mm grosime si va beneficia de performante sporite.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu