Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 29 decembrie 2007

Un mouse revolutionar, controlat cu..capul!

Cu bila, cu infrarosu, cu laser, cu mecanism giroscopic..Mouse-ul a cunoscut de-a lungul timpului tot felul de transformari, unele dintre ele de-a dreptul spectaculoase.
Periferic deosebit de folositor la casa omului, mouse-ul s-a indepartat in nu putine cazuri de design-ul traditional. Smartnav a construit un mouse handsfree, asemanator unui robotel care sta cuminte pe monitor si asteapta comenzi de la utilizator.

Smartnav nu foloseste mana pentru miscarea cursorului, ci atentie, capul utilizatorului, prin asa-numitul proces “head-tracking”. Pe frunte se aseaza o piesa metalica de mici dimensiuni care serveste drept reper pentru dispozitiv, iar simpla miscare a capului va misca implicit cursorul!


Daca va intrebati cum este actionat click-ul, ei bine, Smartnav doar misca pe ecran cursorul, iar click-ul ramane in sarcina unei pedale speciale. Parere personala: de ce nu s-au gandit producatorii sa foloseasca ochii utilizatorului drept reper, iar click-ul sa coincida cu un clipit? Ar fi fost mult mai interesant..



Mai multe detalii aici[+]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...