Faceți căutări pe acest blog

duminică, 16 decembrie 2007

A fost inventată mingea de fotbal inteligentă -Vezi foto

Adidas şi Cairos Technologies au prezentat în Japonia balonul de fotbal "inteligent" care va fi folosit la Campionatul Mondial al cluburilor, informează La Stampa.

În interiorul lui Teamgeist II, cum a fost denumit acest prototip, este introdus un microcip care comunica prin sensori wireless amplasaţi sub suprafaţa de joc care creează un câmp magnetic. Graţie conexiunii la un computer, acest lucru permite un feedback în timp real al poziţiei balonului atunci cand acesta este în apropierea liniei de poartă.
Folosind acest câmp magnetic şi materiale rezistente în interiorul sferei, noul sistem este mai precis şi mai rezistent în cazul intersectării cu alte sisteme tehnologice.

Din 2003, Adidas şi Cairos Technologies împreună cu Fifa au testat noua tehnologie. Ultima dată acest lucru s-a întâmplat în 2005, la Campionatul Mondial pentu sportivi sub 17 ani din Peru.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...