joi, 29 noiembrie 2007

Laptopuri 'made in' Romania

Compania romaneasca Maguay, care produce computere personale si servere atat pentru utilizatori individuali, cat si pentru firme, a lansat ieri oficial si o gama proprie de laptopuri, eXpertBook.

Astfel, Maguay devine a doua companie romaneasca dupa Altex - laptopuri marca Myria, care produce computere portabile „made in Romania”. Compania si-a propus ca anul viitor sa vanda intre 3.000 si 5.000 de unitati pe piata autohtona.

Gama eXpertBook este compusa in acest moment din patru modele: 5NV - pret 1.090 euro, 4G - 750 euro, 3NV - 990 euro si 3G - 960 euro. Computerele includ unitati optice de scriere DVD dual layer (n.r. - DVD-ul poate fi scris pe ambele fete), conectori pentru reteaua LAN (retea locala) si modem, module pentru comunicatii fara fir (Wi-Fi si Bluetooth), camere web, cititoare de carduri si porturi pentru conectarea dispozitivelor externe (video, audio, stocare - s.a.). Toate cele patru laptopuri au doi ani garantie si pot fi imbunatatite de catre utilizatori cu componente noi.

„Maguay eXpertBook este un notebook construit la standarde de calitate maxima, ce poate concura cu oricare dintre sistemele oferite de marcile internationale, atat din punct de vedere al performantelor, cat si al valorii”, crede Eduard Pughin, managerul operational al Maguay.
In Romania lider pe segmentul de computere portabile este compania Fujitsu&Siemens Computers, cu o cota de piata de aproximativ 24%

Sursa: Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu