Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 octombrie 2007

Un muzeu din Washington aduna 400 de obiecte folosite de spioni

Daca v-ati dorit vreodata sa intrati in pielea lui James Bond sau in lumea secreta a spionilor, acum aveti ocazia. Nu vi se cere nici o pregatire speciala, ci doar un bilet pentru muzeul international al Spionilor, aflat la Washington.

Printre exponate se afla una dintre masinile folosite în filmele cu James Bond, un Aston Martin din 1964. Masina este dotata cu numere de inmatriculare care pot fi schimbate din mers.

Muzeul aduna insa si obiecte folosite de spionii adevarati, cum ar fi arme sub forma de rujuri sau manusi. Directorul muzeului cunoaste bine toate exponatele. Este un fost spion CIA.

"Si eu am folosit astfel de aparate pe care le puneam în urechi... dar si aceasta valiza, care are un aparat de inregistrare secret, o haina care are un nasture cu o camera foto ascunsa si astfel puteai face fotografii pe furis", afirma Peter Earnest, directorul muzeului si fost spion CIA.

De la muzeul spionilor nu lipsesc nici pantofii prevazuti cu un mic dispozitiv care inregistreaza convorbirile.

"Cand era activat, spionul devenea un fel de statie de transmis mesaje... daca stiai frecventa puteai asculta toate conversatiile sale", mai spune Earnest.

Cele 400 de exponate de la Muzeul Spionilor au fost donate de serviciile secrete din Statele Unite, dar si din Rusia.

Foto: www.autogaleria.pl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...