Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 octombrie 2007

Parolele se sparg mai repede

O noua metoda de spargere a parolelor, care foloseste echipamente grafice hardware disponibile in magazine, nu foarte scumpe, a starnit ingrijorarea responsabililor din domeniul securitatii informatice, potrivit newscientist.com
REZULTATE. O companie rusească de software, Elcomsoft, a reuşit să mărească de 25 de ori viteza de decodare a parolelor, folosindu-se de capacităţile de procesare în paralel a unităţii de procesare grafică (GPU) GeForce 8800 Ultra. Pentru a sparge parole dintre cele mai complicate, inclusiv cele de logare pe un computer echipat cu Windows Vista, este nevoie de luni de procesare continuă dacă se foloseşte o unitate centrală de procesare, adică ceea ce numim în mod curent procesor (CPU).

Folosindu-se de un GPU, Elcomsoft susţine că poate face acest lucru în maximum cinci zile, în cazul parolelor mai puţin complexe fiind suficiente câteva minute. Diferenţa de viteză se datorează felului distinct în care funcţionează GPU şi CPU. De exemplu, pentru ca un cuvânt să fie găsit într-o carte, CPU începe să citească acea carte, în timp ce GPU o împarte în 100.000 de bucăţi pe care le citeşte simultan până găseşte cuvântul respectiv.

Compania rusească susţine că dezvoltarea codului care să profite de avantajele oferite de unitatea de procesare grafică a durat trei luni. Spargerea parolelor este folosită pentru obţinerea accesului la un computer, dar nu funcţionează în general pe site-uri comerciale sau bancare, pentru că, după câteva încercări nereuşite, de regulă user-ul respectiv este blocat.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...