Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 octombrie 2007

O clientă a dat în judecată Apple pentru reducerea preţului la iPhone

Scăderea preţurilor la tehnologiile de vârf stârneşte nemulţumiri. O femeie din New York a fost atât de supărată de faptul că Aplle a redus preţul la iPhone cu 200 de dolari, încât a dat compania în judecată, cerând despăgubiri de un milion de dolari, potrivit AP.

Aceasta a acuzat compania Aplle de violarea legii discriminării la nivelul preţurilor, reducând cu o treime preţul iPhone-ului, de la suma de 599 usd la 399 usd, în două luni. Ea s-a plâns că dacă ar vrea să-l vândă, nu ar putea să îşi scoată investiţia.

De altfel, femeia nu a fost singura neumlţumită. Sute de alţi cumpărători care au cumpărat produsul la preţ întreg s-au plâns de acest lucru. Drept răspuns, Apple a decis returnarea diferenţei de 200 usd acelora care au cumpărat iPhone-ul cu 14 zile înainte de reducere, iar celor care l-au achiziţionat mai devreme le-au oferit un credit de 100 usd în magazinele Apple.

Procesul intentat de femeie este încă în desfăşurare.
Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...