marți, 2 octombrie 2007

In curand, televizorul de 3 milimetri grosime

Sony Corp. a anuntat astazi ca va lansa la data de 1 decembrie un televizor ultra-plat construit pe baza tehnologiei OLED (diode organice emitatoare de lumina). Acest televizor va fi un produs total nou pe o piata dominata de televizoare cu ecrane LCD sau plasma.

Compania a precizat ca acest televizor va fi primul de pe piata construit pe baza acestei noi tehnologii, informeaza NewsIn.

Sony, care este al doilea producator mondial de televizoare cu ecran LCD, intrecut doar de Samsung Electronics Co Ltd, se asteapta ca modelul cu o diagonala de 11 inci si cu o grosime de trei milimetri sa fie comercializat la pretul de 200.000 yeni (1.700 dolari).

Ecranele construite pe baza tehnologiei OLED sunt considerate mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, sunt usoare si subtiri, imaginea este de o calitate foarte buna si inregistreaza performante notabile in cazul afisarii cadrelor rapide, care faciliteaza vizionarea filmelor de actiune si evenimentelor sportive.

Producatorii de televizoare se confrunta insa si cu probleme in ceea ce priveste construirea unor modele de diagonala mai mare si cu reducerea costurilor de productie, pentru ca acest nou model de televizor, sa devina competitiv cu modelele LCD sau cu plasma.

Sursa: 9AM,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu