Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 octombrie 2007

Hackerii romani - in fruntea listei de infractori on-line

Centrul pentru Fraude pe Internet (The Internet Fraud Complaint Center) primeste sute de plangeri pe zi, de la cetateni care au fost fraudati pe Internet.

In majoritatea cazurilor de acest gen apare numele Romaniei. Foarte multe dintre furturile virtuale se intampla pe E-Bay, cunoscutul portal de vanzari prin internet. Editia electronica a publicatiei Sun Times scrie ca multe din fraudele de pe eBay duc in Romania, unde infractorii folosesc Internet-cafe-urile pentru a nu fi depistati. Compania eBay avertizeaza oamenii sa foloseasca sistemul de plati securizat PayPal, si sa evite Western Union, Money Gram International si alte servicii care nu garanteaza tranzactiile.

Anul trecut, autoritatile federale din Chicago l-au acuzat pe Florin Fechete ca a furat suma de 125.000 dolari de la trei persoane, care au crezut ca li se acorda a doua sansa de a cumpara o serie de produse postate anterior pe eBay. Fechete a vandut diferite tipuri de masini si aparaturi, printre care o motocicleta si un model de Chevrolet din anul 1956. Florin Fechete detinea legitimatii false din Wisconsin, din Illinois si Indiana si un pasaport canadian fals. Autoritatile au putut face o lista cu 16 identitati folosite de acesta.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...