Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 octombrie 2007

Banii de plastic devin de hartie

Pentru cei care nu au incredere in folosirea cardului pe Internet, Visa propune o noua solutie
Visa le propune comerciantilor online o noua solutie de plata – 3V prepaid voucher – menita sa-i atraga in magazinele virtuale chiar si pe utilizatorii cei mai sceptici in ceea ce priveste siguranta tranzactiilor pe site-urile web.

Sunt utilizatori care prefera sa mearga intr-o agentie de turism si sa plateasca, pe langa pretul biletului de avion, un comision intre 15 si 30 de euro decat sa acceseze site-ul unei
anumite companii si sa cumpere biletul de acolo cu cardul. Altii merg in marile magazine si cheltuiesc cu pana la 25% mai mult pe haine decat daca le-ar fi cumparat de pe Internet, din acelasi motiv: dupa plata pe web, li s-ar putea fura bani din contul bancar. Problema nu este numai una a romanilor, ci si a peste 55% dintre europeni, conform unui studiu realizat de o firma britanica ce se ocupa de statistici referitoare la standardele de viata ale cetatenilor UE. Pentru acestia, si nu numai, Visa a elaborat o noua metoda de plata a produselor comerciantilor online: V3 Cash. Functioneaza ca si un card bancar, dar in realitate este un voucher (chitanta) – asemanator cu o cartela de reincarcare electronica distribuita de operatorii de telefonie mobila. Singura diferenta este ca, in loc sa-ti suplimentezi creditul, platesti diverse bunuri.
Aceasta solutie pentru plati electronice poate, momentan, fi utilizata in Marea Britanie, Irlanda si Germania. Pana la jumatatea anului viitor Visa doreste implementarea sistemului si in Italia, Spania si Franta. Momentan nu s-a facut nici o precizare referitoare la disponibilitatea acestei solutii si membrilor altor state ale Uniunii Europene.


Citeste articolul "Banii de plastic devin de hartie"
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...