Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 septembrie 2007

Vista se răzbună pe piraţii de software

Expresia „blue screen of death” („ecranul albastru al morţii”) a devenit sinonimă cu situaţia în care sistemul de operare „crapă” sau „îngheaţă”, dar acest lucru nu poate fi comparat cu ceea ce vor experimenta utilizatorii copiilor piratate de Vista din întreaga lume de acum înainte – „black screen of darkness” („ecranul negru al întunericului”).

Într-un e-mail transims unui mare distribuitor de Windows Vista, numit „Vista piratată – coboară întunericul!” – un reprezentant local al Microsoft a explicat destul de clar la ce trebuie să se aştepte piraţii Vista să li se înâmple cu instalările nelicenţiate.

O copie a acestui e-mail a fost obţinută de Computerworld:

„Bună seara. Microsoft a activat în această săptămână o funcţie în Vista denumită «Funcţionalitate Redusă». Aceasta este o funcţie specifică pentru Vista care pur şi simplu dezactivează copiile piratate ale Windows. Deci, oricine deţine o copie piratată a sistemului Vista va experimenta următoarele:

Un ecran negru după o oră de utilizare

Nu va avea meniu de start sau task bar

Nu va dispune de desktop

Vă rugăm să comunicaţi această iniţiativă antipiraterie distribuitorilor dumneavoastră – este de menţionat că această funcţie a fost activată în Vista din întreaga lume, astfel încât orice utilizare ilegală a versiunilor sale va determina apariţia reacţiilor menţionate”.

Atitudinea companiei împotriva pirateriei dovedeşte că Microsoft încă îşi controlează lansarea de software cu mână de fier, dar marchează prima utilizare a unor tactici dure pentru copiile piratate ale Windows. Mesajul electronic cuprindea şi ceea ce poate fi considerat o reclamă la noua iniţiativă antipiraterie.

Intitulată „Nu lăsaţi să li se întâmple asta clienţilor dumneavoastră”, reclama indică faptul că orice copie nelegitimă a Windows Vista va pierde accesul la funcţiile de bază, va avea acces limitat la actualizări şi, astfel, va fi supusă atacurilor cu viruşi, malware şi spyware.

„Dacă Windows Vista nu este activat cu o parolă corectă, clienţii dumneavoastră vor descoperi o funcţionalitate redusă. Blocarea produselor fără chei de activare legitime este un proces continuu şi nu reprezintă un singur eveniment. Pentru a ajuta la protejarea partenerilor oneşti şi pentru a lupta împotriva pirateriei, Microsoft va continua să blocheze acele chei de activare despre care se stabileşte că sunt piratate, furate sau, pur şi simplu nu sunt autentice”.

Reclama conchide: „Nu riscaţi!” şi „asiguraţi-vă că clienţii dumneavoastră primesc întotdeauna Windows Vista autentic preinstalat”.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...