Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 septembrie 2007

Robotul-copil, companion de ultimă generaţie

Proiectantul de roboţi David Hanson poartă de grijă celei mai noi creaţii ale sale: micul Zeno. Roboţelul cu chip de copil nu poate încă vorbi sau merge, însă clipeşte şi recunoaşte figurile familiare, mimica sa captivând prin varietate.

La înalţimea sa de numai 43 de centimetri şi cântărind doar 2,7 kilograme, artificialul Zeno este produsul celor cinci ani de muncă asiduă dezvoltată de Hanson şi de echipa sa de ingineri, designeri şi programatori, cunoscută drept Hanson Robotics.

Ei consideră că în prezent lumea asistă la o expansiune fără precedent în design şi în vânzarea companionilor artificiali, cu alte cuvinte a roboţilor sociali. Cu Zeno vor face cunoştinţă studenţii şi elevii la conferinţa de tehnologie NextFest ce are loc în Los Angeles.

Departe de a fi jucărie robotică, Zeno este prezentat de creatorul său ca un companion interactiv, sintentic, angajabil în conversaţii şi capabil de a mima emoţiile specific umane prin figura sa construită din piele artificială, material patentat de Hanson şi denumit frubber.

Zeno îşi recunoaşte interlocutorii şi le învaţă numele. Cel mai important aspect punctat de Hanson este însă acela că micul companion poate stabili o adevărată relaţie cu omul.

Foto gizmodo.com
Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...