Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 septembrie 2007

Hackeri pentru hackeri

Dacă nu sunteţi destul de priceput pentru a fi un hacker de temut, puteţi să vă cumpăraţi acum acest statut. Sau mai degrabă instrumentele necesare.

Hackeri mai experimentaţi produc coduri maliţioase, uşor de folosit şi de neprofesionişti. Potrivit BBC, pachetele software de acest gen disponibile pe piaţă ajung până la 500 de lire, cele mai scumpe dintre ele fiind vândute cu 12 luni de suport tehnic, lucru care garantează că sunt pregătite să atace cele mai recente vulnerabilităţi.

PENTRU TOŢI. Tim Eades, de la firma de securitate informatică Sana, observă că unele grupuri de hackeri şi-au creat o mică afacere din oferirea de servicii de scriere de viruşi pe care programele de securitate să nu îi poată depista. Eades susţine că programe individuale maliţioase pot fi cumpărate chiar şi cu 25 de euro. La polul opus se află programele notorii, precum Mpack, acestea ajungând până la 500 de lire. Updateurile regulate permit programelor să exploateze ultimele vulnerabilităţi şi, pe deasupra, utilizatorul beneficiază şi de o pagină cu statistici legate de rata de succes a atacurilor sale sau de numărul de computere infestate. Mpack, de exemplu, a devenit foarte popular, reuşind în iunie 2007 să distrugă peste 10.000 de website-uri într-un singur atac. Ca în orice activitate comercială, grupurile de hackeri oferă şi ele discount-uri pentru clienţi fideli sau pentru un număr mare de aplicaţii achiziţionate.

Paul Henry, vicepreşedinte al Secure Computing, spune că există peste 68.000 de instrumente de hacking puse în circulaţie care pot fi descărcate. Cele mai multe sunt gratis şi necesită anumite aptitudini pentru a fi utilizate, dar un număr tot mai mare este vândut celor fără o pregătire tehnică suficientă: Shark 2, Nuclear, WebAttacker sau IcePack.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...