Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 septembrie 2007

Firefox a atins pragul de 400 de milioane de download-uri

De la lansarea sa în 2004, browser-ul open source a avut nevoie de aproximativ un an pentru a atinge 100 de milioane de download-uri în februarie 2005, înainte de a atinge 200 de milioane în iulie 2006.
Cifrele nu reprezintă, însă, numărul propriu-zis de utilizatori de Firefox. Chiar şi dacă se ignoră download-urile eşuate, mulţi utilizatori au descărcat mai multe copii ale browser-ului.

Măsurătorile în privinţa numărului de download-uri tinde să difere. Oricum, este general acceptat faptul că Firefox capătă o cotă de piaţă tot mai mare pe piaţa browser-elor, care rămâne dominată de browser-ul Internet Explorer, de la Microsoft. Firefox deţine 17,4% din piaţă, cu 5,6% mai mult decât în septembrie 2006, potrivit unei firme de consultanţă.

În ultimele 12 luni, Internet Explorer a înregistrat o scădere de 9,6 puncte procentuale. Ca şi Firefox, Opera (care a crescut cu un procent) şi Google Desktop (în creştere cu 1,74%) au fost beneficiarii căderii înregistrate de IE.

Sursa: CHIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...