Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 august 2007

Yahoo, acuzată că a furnizat informaţii confidenţiale autorităţilor chineze

Organizaţia Mondială pentru Drepturilor Omului a dat în judecată Yahoo, pe motivul că ar fi trimis date confidenţiale despre clienţii săi guvernului chinez, informaţii care ar fi dus la arestarea şi torturarea unor cetăţeni chinezi, a scris marţi cotidianul The Guardian.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului susţine cazul jurnalistului Shi Tao care a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru că a trimis un e-mail conţinând restricţii impuse de Guvern jurnaliştilor, precum şi cazul unui cuplu de chinezi care au susţinut, tot prin internet, idealuri democratice.

Mai multe rapoarte au dezvăluit că aceste persoane şi altele care rămân neidentificate au fost torturate şi supuse unor tratamente inumane din partea autorităţilor chineze ca urmare a informaţiilor dezvăluite de Yahoo.

În replică, Yahoo susţine că este nevoită să se supună legilor din ţările in care îşi desfăşoară activitatea, insă nu neagă transmiterea de informaţii autorităţilor chineze, amintind că sprijină dreptul oamenilor la liberă exprimare şi la intimitate.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...