Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 august 2007

Softurile unor carduri de memorie produse de Sony ajută hackerii

Softurile care însoţesc cardurile de memorie produse de Sony pot face computerele vulnerabile la atacurile hackerilor, se arată într-un studiu realizat de două firme specializate în securitatea pe internet, citat de Reuters.

Stick-urile de memorie Sony Microvault, precum şi cititoarele de amprente includ programe care creează un director ascuns pe hardul computerului, lucru care dă posibilitatea hackerilor să infecteze computerele personale.

Reprezentanţii companiei F-Secure, specializată în securitatea informatică, atrag atenţia că aceste softuri nu numai că sunt invizibile pentru utilizatori, dar chiar şi programele specializate au dificultăţi în a le detecta.

Reuters precizează că oficialii Sony nu au dorit să comenteze această situaţie. Sony nu este la primul incident de această natură, producătorul japonez aflându-se într-o astfel de situaţie în anul 2005, datorită unui program de management al drepturilor de autor. (P.B.)
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...