Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 august 2007

Parazitii live

In martie 1994, Cheloo (Catalin Stefan Ion) infiinteaza Parazitii. In luna mai i se alatura si Ombladon (Bogdan Ionut Pastaca). Prima piesa inregistrata este "In Jur" si a aparut in septembrie 1994.
O zi mai tarziu au sustinut primul lor concert, la balul bobocilor de la liceul Spiru Haret din Bucuresti. In iarna anului 1994 se alatura formatiei si DJ IES. Primul album, "Poezii pentru pereti", produs independent, a fost lansat pe 15 iunie 1995 si a fost al doilea album de rap din Romania (dupa RACLA si inainte de BUG MAFIA). Succesul vanzarilor atrage atentia casei de discuri "Digital Records", care semneaza un contract cu baietii.

O noua lansare de album are loc pe data de 5 aprilie 1996, intitulat "NIMIC NORMAL". Pe 23 iunie 1997 lanseaza "Suta", ce avea sa devina albumul rap al anului. Vanzarile depasesc asteptarile. Urmeaza o serie de concerte prin tara si aparitii pe diferite compilatii.

Din septembrie ‘97 pana in aprilie'99, Parazitii iau o pauza datorata unor probleme personale. Singurul moment de stralucire in aceasta perioada este cu siguranta si una din cele mai mari realizari profesionale: in urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop din Romania, realizate de managerul trupei la radio FM4 AUSTRIA, Parazitii atrag atentia casei de film "Lotus Film" din Viena, care devine interesata de o colaborare in vederea realizarii coloanei sonore a filmului "Nordrand".

Lucru realizat, asfel ca, in martie 1999, Parazitii devin prima trupa de rap din Romania ce apare pe soundtrack-ul unui film, cu drepturi de autor platite, alaturi de nume celebre precum Ace Of Base, Neneh Cherry, Kelly Family sau Leila K.

Din martie 1999, Parazitii incep oficial colaborarea cu REBEL MUSIC, primul label underground din Romania, axat pe management, impresariat si productie. In aprilie 1999 apare pe piata compilatia "HIP-HOP Murale", editata de A&A RECORDS, ce cuprinde doua piese noi semnate Parazitii. Deasemenea, in locul lui DJ IES, este cooptat unul dintre cei mai prolifici DJ din tara: FreakaDaDisk (Petre Urda; ex-"Morometzii"). Pe 14 iulie 1999 apare albumul "Nici o Problema", la A&A RECORDS.

Timpul petrecut de baieti in studio (ianuarie-iunie 2000) a dat nastere albumului "Iarta-ma", de pe care piesa "Degeneratia Urmatoare (rmx)" beneficiaza de videoclip. Actiunea a avut loc pe plaja de la Vama Veche, de seara pana dimineata. Albumul se lanseaza comercial in 21 iulie 2000. 2001 aduce o noua lansare Parazitii - albumul Categoria Grea si videoclipul piesei "Categoria Grea", care apare cenzurat, fiind considerat mult prea violent. In toamna lui 2001, Parazitii lanseaza campania Anti-Playback, campanie promovata cu piesa "Shoot yourself", concertand alaturi de Vitza de Vie timp de trei luni.

In noiembrie 2002 apare albumul "Irefutabil", cel mai bine vandut album al trupei (140.000 de exemplare), cu piesa "Bad joke" al carei videoclip este interzis de catre CNA. Este albumul cu care trupa a castigat "Best Hip Hop" de la premiile MTV Romania.
In 2003 apare albumul solo al lui Cheloo, "Sindromul Tourette". In urmatorul an, 2004, scoate si Ombladon un album solo, "Condoleante". Clipul "Egali din nastere" cu Raku va castiga premiul VMA 2004.

Un moment important pentru trupa este piesa "Jos cenzura" featuring Larry Flynt, fiind un pas important in razboiul anti-cenzura pe care Parazitii l-au dus in sase ani de activitate. O piesa grea care ataca cenzura si ingradirea dreptului la exprimare libera. Presedintele CNA, Radu Filip recunoaste a intimidat televiziunile pentru a stopa difuzarea videoclipului "Bad joke". In 2004, PARAZITII au lansat "Primii 10 Ani - Best of", un pachet de 2 CD-uri, ce contine toate hiturile din 1994 pana 2004. Aceasta lansare a fost precedata de lansarea clipului "FUCK U Romania", piesa ce contine injurii la adresa clasei politice din Romania.

In noiembrie 2005 apare "Confort", albumul fiind promovat de prin videoclipul "Praf". Pe 30 martie 2006 Cheloo isi lanseaza cel de-al doilea album solo, intitulat "Fabricant de Gunoi", avand ca piesa de promovare "Operatiunea cur pansat", care a fost aleasa pentru primul videoclip de pe album. In aprilie 2007 a aparut pe posturile de specialitate videoclipul piesei "Noapte buna, Bucuresti", un featuring cu Guess Who de la Anonim. Acesta este primul single de pe albumul lui Ombladon intitulat "Cel mai prost din curtea scolii".
Sursa

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...