Dacă au un computer conectat la internet acasă, copiii fac cunoştinţă cu lumea virtuală la o vârstă cuprinsă între trei şi şase ani, potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive.
Unu din cinci copii a făcut cunoştinţă cu internetul la vârsta de trei ani sau chiar mai devreme. Cel puţin aşa au răspuns părinţii în timpul sondajului efectuat de compania de cercetare a pieţei Harris Interactive. 41% dintre adulţi le permit copiilor să navigheze pe internet înainte de a împlini şapte ani.
Femeile sunt mult mai îngăduitoare decât bărbaţii atunci când vine vorba despre accesul copiilor la computer. Una din patru mame le-a făcut cunoştinţă micuţilor cu lumea online înainte ca aceştia să împlinească patru ani. Prin comparaţie, doar 15% dintre bărbaţi sunt la fel de îngăduitori. Femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani le permit copiilor accesul la internet la vârsta de şase ani în proporţie de 53%. La studiu au participat 2.264 de cetăţeni din Statele Unite, cu vârsta de minim 18 ani.
RISCURI. În condiţiile în care copiii au acces la internet la vârste din ce în ce mai fragede, autorităţile americane avertizează că unu din cinci minori primeşte propuneri indecente pe internet, iar unu din 17 este hărţuit sau ameninţat. "Internetul poate fi o sursă minunată pentru copii, oferindu-le o mulţime de posibilităţi de educaţie sau distracţie. Dar internetul poate fi un loc extrem de periculos, în special pentru copiii care nu ştiu unde sunt graniţele comunicării online", a declarat Richard Cole, şeful companiei "1-800-905-GEEK", care a comandat studiul.
Dat fiind că există riscul ca micuţii să fie expuşi la conţinut nepotrivit vârstei lor de fiecare dată când navighează pe internet, cei de la GEEK le dau câteva sfaturi părinţilor: să discute cu propriii copii înainte de a le da acces la mediul online. Ca măsură de precauţie, părinţii nu trebuie să lase computerul în camera copilului, ci în sufragerie, spre exemplu. Să verifice lista site-urilor vizitate de copii sau chiar să le citească poşta electronică. Nu trebuie postate poze ale copiilor pe site-uri personale. Să verifice ce metode de protecţie a minorilor există în locurile unde propriii copii pot avea acces la internet (şcoală, bibliotecă, prieteni etc.).
Sursa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”
Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...
-
Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...
-
How 2 change your Yahoo!Messenger password Pentru cei care nu stiu sa schimbe parola de mess...Vizionare placuta;) si nu mai cautati pro...
-
Scoate mesagerie vodafone Suni la ##002# si se dezactiveaza s au din meniul telefonului anulezi toate devierile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu