Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 august 2007

Misiune NASA pentru căutarea vieţii pe Marte

NASA a trimis sâmbătă o nouă misiune pe Marte. Robotul Phoenix, al cărui scop este să caute dovezi ale existenţei vieţii pe Planeta Roşie, a fost lansat de la centrul Cape Canaveral din Florida, Statele Unite.

Lansarea robotului Phoenix era programată iniţial pentru ziua de vineri, însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, unul dintre rezervoarele rachetei lansatoare nu a putut fi alimentat. Phoenix va ajunge pe Marte la sfârşitul lunii mai, anul viitor, şi va avea o misiune de 3 luni.

Costul acesteia este de 420 milioane de dolari. Scopul robotului este de a preleva mostre de sol de pe Marte, dintr-o zonă unde gheaţa de la suprafaţă s-a topit. Specialiştii NASA cred că, la polul nord al Planetei Roşii, s-a format un mediu care ar putea fi propice dezvoltării vieţii prin topirea gheţii, iar robotul Phoenix va aduna şi analiza probe în acest sens.

Spre deosebire de ceilalţi doi roboţi trimişi de NASA pe Marte, Spirit şi Opportunity, Phoenix va fi un robot staţionar care va explora planeta prin săpături verticale efectuate de braţele sale metalice. Mostrele de sol culese vor fi analizate în corpul robotului, dotat cu echipamente de laborator performante, iar rezultatele trimise la NASA.

Misiunea va studia, de asemenea, atmosfera şi condiţiile meteo de la polul nord al planetei Marte.
Sursa: Realitatea TV

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...