Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 august 2007

Jocuri care fac lumea mai frumoasa

Te strambi si castigi. Numarul unu mondial in materie de jocuri video portabile, corporatia nipona Nintendo, a lansat ieri, in Japonia, un "joc al grimaselor", in care omul isi poate antrena sau relaxa muschii faciali, prin intermediul unei tehnologii de identificare biometrica faciala.
Potrivit AFP, jocul poarta numele oficial „Otona no DS kao training” (antrenament facial pentru adulti) si, dupa cum reiese din el, este disponibil (momentan) numai pentru platforma DS.

Programul se va vinde sub traditionala forma de „cartus”, specifica DS, avand inclusa in pachet si o camera video cu microfon. La originea ideii se afla profesorul de medicina Fumiko Inudo, in opinia careia „daca nu exersam muschii fetei, intregul nostru aspect facial se degradeaza incet-incet”.

Anticoruptie virtuala. Lansat cu o saptamana in urma in China, jocul „Luptatorul incoruptibil” s-a dovedit un real succes, utilizatorii putand sa ucida ori sa tortureze sadic toti functionarii „manjiti” pe care-i intalnesc, scrie cotidianul „China Daily”, citat de AFP. Conceput la initiativa autoritatilor locale ale provinciei Zheijiang, jocul isi propune sa „combine educatia anticoruptie si divertismentul”.

Jocul are deja 7.000 de utilizatori inregistrati si a fost descarcat de peste 100.000 de ori de la data lansarii sale, 25 iulie. „Luptatorul incoruptibil” permite jucatorilor sa recurga la magie, arme sau tortura pentru a-i combate pe functionarii corupti. Jocul are 165 de personaje, bune si rele, inspirate de personalitati istorice chineze.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...