Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 august 2007

Hackeri vigilenţi

Ce se intampla cand incerci sa patrunzi la conferinta anuala a hackerilor cu o camera ascunsa? Parasesti locatia in tromba, cu o multime de reporteri pe urme.
Las Vegas a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute DefCon, conferinţa mondială a hackerilor. Printre altele, este un prilej ca băieţii care îşi câştigă pâinea trecând peste sistemele de securitate să stea de vorbă cu cei care îşi câştigă pâinea arestându-i.

Lăsând la o parte discuţiile dedicate exclusiv "cunoscătorilor", organizatorii ediţiei de anul acesta şi-au distrat invitaţii organizând un flagrant în care a picat Michelle Madigan, producător asociat al postului de televiziune Dateline NBC. Aceasta a venit la conferinţă cu o cameră ascunsă în poşetă şi o legitimaţie de participant.

Organizatorii spun că au încercat de patru ori să-i ofere o legitimaţie de presă, însă Michelle a refuzat. Legitimaţia este importantă din cauza regulilor stricte legate de filmarea sau fotografierea participanţilor la DefCon. Presa nu are voie să surprindă imagini "din interior" fără acceptul celor care apar în înregistrare.

MOMEALA. Organizatorii au momit-o într-o sală de conferinţe imensă, promiţându-i că va putea fotografia un agent federal sub acoperire, în cadrul tradiţionalului concurs "Spot the Fed". E vorba de una dintre cele mai populare secţiuni ale evenimentului, în care hackerii sunt invitaţi să descopere un agent FBI sub acoperire aflat printre participanţi. La scurtă vreme după ce Madigan a luat loc, fondatorul DefCon Jeff Moss (cunoscut printre hackeri ca Dark Tangent) a anunţat că în sală se află un reporter de televiziune, aşa că "Spot the Fed" se transformă într-un concurs de descoperire a persoanei care îi filmează cu camera ascunsă. Madigan n-a stat prea mult pe gânduri şi a părăsit sala în trombă, acompaniată de huiduielile participanţilor şi urmărită de cel puţin două duzini de reporteri care încercau să-i smulgă o declaraţie. Apoi, Jeff Moss a povestit că cineva le-a vândut pontul, cum că Madigan va încerca să intre la conferinţă cu o cameră ascunsă, iar fotografia acesteia a fost distribuită tuturor celor din staff-ul DefCon.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...