Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 august 2007

Eclipsa totala de Luna de pe 28 august

Cea mai lunga eclipsa totala de Luna din ultimii sapte ani va avea loc marti, 28 august. Durata totala - 1 ora si 30 de minute. Din pacate, romanii nu vor putea admira acest eveniment astronomic, deoarece fenomenul va incepe la ora 10.52 dimineata, ora Romaniei.

Luna va intra in penumbra la ora 10.52 si in umbra la 11.51, iar faza maxima va fi atinsa la ora 13.37, au precizat pentru HotNews.ro reprezentantii Observatorului Astronomic al Municipiului Bucuresti, "Amiral Vasile Urseanu".

Cei mai norocosi se pot considera locuitorii coastei de Vest a Americii, care vor putea urmari in totalitate evenimentul. Oamenii de stiinta de la NASA isi vor intrepta toata atentia catre acesta eclipsa, deoarece se pregatesc sa lanseze un satelit de observare, in cadrul programului Exploration Systems Architecture Study.

Prin intermediul acestui program, NASA va sustine o campanie intensiva de explorare a singurului satelit natural al Terrei. Primul pas va fi facut chiar anul viitor, cand NASA va lansa LRO (satelit Orbital de Reunoastere Lunara), care printre altele va realiza si harti topografice detaliate.

Principala misiune a LRO va consta in realizarea unei liste a potentialelor locuri de aselenizare a unei potentiale misiuni umane, potrivit site-ului NASA.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...