Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 august 2007

Bye-bye bloggeri anonimi!

Providerii de servicii de blogging din China sunt "încurajaţi" să înregistreze utilizatori numai cu numele lor reale şi cu date de contact veridice, conform unui nou document al guvernului privind bloggingul anonim, anunţă Xinhua News.

Cel puţin 10 servicii majore de blogging din China au fost de acord să semneze "declaraţia de autodisciplină" iniţiată de Asociaţia Chineză de Internet. Declaraţia conţine "doar recomandări, fără caracter obligatoriu", se mai precizează pe site-ul oficial al guvernului chinez. Potrivit documentului, informaţiile cerute bloggerilot sunt numele, adresa, un numar de contact şi adresa. Platforme de blogging ca People's Daily online, Sohu.com, Sina.com.cn şi cn.msn.com au declarat că se vor supune recomandărilor.

Site-urile de ştiri şi blogurile sunt singurul mijloc prin care chinezii pot să îşi exprime opiniile în mod liber în faţa de o audienţă mai largă, într-o ţară în care majoritatea mass media sunt controlate de stat.

China are 30 de milioane de utilizatori de bloguri înregistraţi şi mai mult de 100 de milioane de internauţi vizitează blogurile în mod regulat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...