vineri, 3 august 2007

The Bourne Ultimatum

Ultimatumul lui Bourne (2007)


Sinopsis

Primele doua filme au fost foarte bune si au fost marcate de intrebari. Cine sunt eu? Cine mi-a ucis iubita? Si raspunsurile pe care eroul le gaseste satisfacatoare dupa lungi zbateri si cercetari nu sunt insa si complete. Al treilea film este marcat de raspunsuri. La sfarsitul lui veti sti si veti intelege cum a devenit Jason Bourne ceea ce este” spune regizorul Paul Greengrass.
In 2002 in Identitatea lui Bourne, eroul incerca sa descopere cine este. In 2004 in Suprematia lui Bourne incerca sa se razbune pentru ceea ce i s-a facut lui si iubitei lui. Acum el se intoarce acasa si… in sfarsit isi aminteste totul.
Primele doau filme au avut incasari de peste 500 milioane de dolari iar DVD-urile s-au vandut in peste 20 milioane copii numai in America de Nord.
Il gasim asadar pe Jason Bourne (Matt Damon) traind ca un om fara tara si fara trecut. Este constient ca este superantrenat fizic si psihic dar nu stie de cine si pentru ce. El s-a transformat intr-o arma umana dar in acelasi timp a devenit tinta cea mai greu de atins de catre CIA. De cand a fost gasit plutind in Marea Mediterana, in apropiere de coasta Italiei, cativa ani in urma, a declansat o intrecere cu el insusi pentru a descoperi cine este si cine l-a invatat sa ucida.
Dupa ce iubita sa Marie a murit atinsa de un glont ucigas, Bourne a vrut razbunare. Dupa ce s-a razbunat a considerat ca se poate retrage incercand sa uite si sa renunte la a-si mai cauta trecutul. Dar pagina intai a unui ziar londonez face intr-o zi speculatii despre existenta lui si astfel linistea ia sfarsit si el se afla din nou in vizorul unora.
Programul Treadstone, top secret, care l-a transformat pe el in super asasin este acum mort. Dar s-a nascut un alt program, Blackbriar care a creat o noua generatie de ucigasi, ascunsi ochilor din afara guvernului. Acestia sunt deci la dispozitia Guvernului, 100 %. Pentru ei Bourne este o amenintare care valoreaza 30 milioane de dolari. Acesta trebuie eliminat odata pentru totdeauna. Pentru Bourne, acesti asasini sunt singura legatura pe
care o are cu trecutul sau.
Bourne a ajuns asadar la capatul liniei. De data aceasta nu se va opri sa asculte sau sa creada promisiunile fostilor sai sefi sau sa se multumeasca cu uciderea celor care ii sunt pe urme. Nu are nimic de pierdut asa incat va utiliza orice miscare si subtilitate pe care a invatat-o la scolile acelea pe care nu si le aminteste dar a caror invatatura i-a intrat in sange, pentru a elimina tot ceea ce l-a creat ca asasin.
Cursa lui dupa acesti creatori malefici il va purta la Moscova, Paris si Madrid, la Londra si Tanger trecand prin evadari, manevre ultra inteligente, avand in permanenta agenti federali si politia locala pe urmele sale. Cursa lui disperata are si scopul de a gasi raspunsuri la intrebarile care il bantuie.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu