Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 iulie 2007

Socializare cu riscuri

Utilizatorii de Internet care folosesc serviciile unor retele sociale virtuale sunt avertizati de specialisti ca ar putea fi expusi riscurilor de furt de identitate, scrie BBC News.

Persoanele care folosesc site-uri precum MySpace, Bebo sau Facebook au tendinta sa divulge prea multe informatii personale care ar putea fi utilizate de infractori pentru a contracta credite sau a obtine alte beneficii materiale, avertizeaza expertii de la Equifax, un grup producator de solutii de business si anti-frauda in mediul electronic.

Numai in Marea Britanie aproximativ 80.000 de utilizatori de Internet au fost victimele furtului de identitate in 2006, pagubele provocate acestora ridicandu-se la 1,5 miliarde de lire sterline.

“Infractorii profita de popularitatea creata in jurul retelelor sociale. Problema este ca oamenii nu realizeaza cat de importante sunt anumite informatii pe care ei le pun pe site-urile de acest gen si cine poate avea acces la ele", spune Neil Munroe, director in cadrul Equifax.

Specialistii sfatuiesc utilizatorii sa nu divulge pe aceste site-uri data de nastere completa, daca este posibil, dar si numele copiilor sau numele animalelor de companie care sunt deseori folosite ca parole.
Sursa: GECAD NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...