Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 iulie 2007

Nokia, cea mai ecologica companie High – tech

Nokia a fost incoronata de organizatia internationala Greenpeace cea mai ecologica companie High – tech, la nivel mondial, anunta publicatia franceza Le Figaro.
Nokia, cea mai ecologica companie High – tech Greenpeace a lansat a patra editie a “Ghidului pentru un High-tech responsabil”, care ofera cititorilor din intreaga lume clasamentul producatorilor mondiali in domeniul aparatelor electronice care au respectat cel mai mult normele ecologice.

Nokia se afla in fruntea clasamentului urmata de Dell si Lenovo, la egalitate. Locul al treilea este ocupat de Sony Ericsson urmat de Samsung, Toshiba, Motorola si Futjisu. Apple a inregistrat cel mai mare progres si a trecut de pe ultimul loc pe pozitia a zecea, datorita programului sau de reciclare si a eforturilor depuse pentru a elimina substantele toxice din produsele sale. Hp si Panasonic ocupa doar locurile al unsprezecelea si al doisprezecelea. Ultimele clasate sunt companiile Sony si LG.

Noua din cele paisprezece companii evaluate au obtinut intre 5 si 7 puncte, pe o scara de la 1 la 10. Ultimele doua clasate se afla sub medie, in timp ce primele trei au obtinut mai mult de sapte puncte.

“Producatorii de aparate electronice sunt in concurenta unii cu altii pentru a fabrica produse care sa respecte cat mai mult normele ecologice. Acest clasaement nu face decat sa ii incite mai mult”, a explicat Yannick Vicaire, reprezentant al organizatiei Greenpeace International.

Astazi principalii producatori de calculatoare fac public performantele inregistrate in domeniul reciclarilor, iar din ce in ce mai multe companii furnizeaza informatii despre produsele care nu mai au in compozitia lor substante nocive.

Ghidul lansat de Greenpeace reprezinta o dovada ca, in prezent companiile isi asuma responsabilitatea pentru informatiile pe care le transmit clientilor sai, cat si pentru colectarea si reciclarea propriilor deseuri.

Sursa: wall-street

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...