Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 iulie 2007

FBI se foloseste cu succes de inventiile hackerilor

Tehnologia in sine nu este nici buna, nici rea, conteaza doar in ce sens este folosita. Aceasta este o sintagma cat se poate de adevarata si care a fost confirmata cat se poate de clar zilele acestea. S-a aflat ca FBI foloseste cu succes un… malware pentru depistarea celor care se fac vinovati de amenintarile cu bombe.


Cuvantul malware este folosit de regula pentru a descrie orice forma de software periculos, care poate prelua controlul asupra PC-ului si produce daune sau cel putin comportari stanjenitoare, cum ar fi
continutul activ nedorit etc. Principalele categorii de malware sunt reprezentate de virusi, viermi, troieni si hoaxes. In general, se greseste numindu-se "virusi" toate programele create in scopuri daunatoare: virusii sunt doar un tip de malware. Acum si caracterizarea de "programe daunatoare" pare ca nu mai sta in picioare. Wired Magazine scrie ca FBI a folosit cu succes un malware pentru a depista copilul care a fost la originea unei amenintari cu bomba la adresa scolii sale. Aceste amenintari au fost facute, sub acoperirea unui profil anonim de pe MySpace, impotriva liceului Timberline de langa Seattle.

Malware-ul utilizat de FBI a reusit insa sa-l convinga pe posesorul contului respectiv sa instaleze un software de supraveghere pe computerul sau. A reiesit ca Josh Glazebrook, 15 ani, a fost cel care a amenintat in numele altor elevi si doar a livrat un atac de tip "denial of service" impotriva scolii.
Cu toate acestea, a ajuns in fata instantei pentru acuzatii de amenintare cu bomba, furt de identitate si hartuire, pe care le-a si recunoscut de altfel.
Softul se bazeaza pe ceea ce Wired a numit o "modalitate de verificare a adreselor de computer si internet protocol". In principiu, este vorba despre un malware care inregistreaza adresa IP, adresa MAC sau cardul ethernet, o lista de porturi TCP si UDP deschise, programele care ruleaza, tipul de sistem de operare folosit, versiunea si numarul serial, browser-ul si versiunea acestuia, utilizatorul inregistrat pentru sistemul de operare si numele companiei inregistrate, precum si numele de utilizator.


Prrogramul monitorizeaza apoi, in secret, utilizarea computerului pe Internet, inregistreaza apoi fiecare adresa IP la care se conecteaza acesta, apoi le transmite periodic celui care il coordoneaza.
Totul este cat se poate de legal, iar FBI nu a avut nevoie de un mandat pentru interceptare, pentru ca nu a fost capturat si continutul comunicatiilor. Astfel, la cei 15 ani ai sai, Josh Glazebrook a fost condamnat la 90 de zile de inchisoare si se va afla doi ani sub supraveghere judiciara.

Sursa: Romania Libera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...