marți, 25 noiembrie 2008

Internetul de pe telefon mobil, din ce in ce mai utilizat

Navigarea pe internet cu ajutorul telefonului mobil câştigă tot mai mult teren, cel puţin în Marea Britanie, unde, în ultimele şase luni, creşterea numărului de utilizatori a fost de opt ori mai mare decât cea aferentă utilizatorilor de pe computer, potrivit unui studiu Nielsen.

Studiul arată că internetul pe telefonul mobil a înregistrat o creştere de 25% în intervalul menţionat, de la 5,8 la 7,3 milioane de utilizatori, comparativ cu o creştere de doar 3% a numărului de utilizatori de la calculatorul personal. Un sfert dintre britanicii care navighează pe internet cu ajutorul telefoniei mobile sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.

"Faptul că aproape 7,5 milioane de britanici accesează acum site-urile prin intermediul telefonului mobil arată că internetul mobil devine rapid o cale viabilă pentru advertiseri şi editori de a atinge diferite grupuri demografice importante", spun reprezentanţii companiei de cercetare Nilesen.


În Marea Britanie, cele mai populare site-uri, după numărul de accesări de pe telefonul mobil, sunt BBC News şi Google, urmate de reţeaua socială Facebook şi de site-ul Hotmail. "Acest lucru evidenţiază avantajele telefonului mobil atunci când vine vorba de promptitudine - oamenii au nevoie de acces rapid la ştirile din sport sau la cele legate de starea vremii, iar telefonul mobil este, evident, prinicpalul instrument care poate satisface această nevoie, oriunde ne-am afla", explică reprezentanţii Nielsen.

În România, în contextul creşterii numărului total de conexiuni de acces la internet, cel mai spectaculos salt a fost înregistrat de accesul mobil la internet, potrivit statisticilor din 2007.

Sursa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

subscribe to BloggerStopAboneaza-te prin e-mail :

E-mail: