Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 noiembrie 2007

Intel a mai lovit odata AMD cu procesorul de 45 nanometri

Intr-o competitie contra timp intre cele doua mari companii, Intel devanseaza AMD-ul si lanseaza la finalul acestui an ceea ce ambele companii anuntasera pentru 2008.

15 cipuri sunt asteptate astazi pe piata, toate venind de la Intel. Familia de procesoarea Xenon 5400, bazata pe cipuri Penryn, este destinata atat desktop-urilor si cat si notebook-urilor.



Penryn reprezinta prima serie de cipuri fabricate cu tehnologie de 45-nanometri, ceea ce permite o crestere a performantei si a eficientei energiei. Seria va fi prima din lume care va fi produsa in masa la tehologia de 45-nanometri, cu aproape o treime mai mica decat actuala tehnologie, cea de 65-nanometri.

Compania urmareste sa fabrice mmajoritatea procesoarelor sale pe baza tehnologiei de 45-nanometri pana la mijlocul anului urmator. Reusita celor de la Intel, anuntata ca directie de dezvoltare in ianuarie 2007, orienteaza compania catre realizarea unor produse care sunt cu 25% mai mici decat cele anterioare. Mai mult, tehnologia de 45-nanometri permite ca din aceeasi unitate de silicon sa fie fabricate mai multe cipuri, reducand astfel substantial costurile.

Procesoarele de 45nm Hi-K Intel Xeon sunt compatibile cu platformele de server care folosesc seria Intel 5000. In plus, Intel lanseaza trei solutii de platforme care sa sustina procesoarele de 45nm, incluzand platforma Intel 5400, optimizata pentru HPC; Intel 5100 Memory Controller Hub Chipset si Intel ICH-9R I/O, solutii optimizate din punct de vedere al costului care pot suporta unul sau doua procesoare si care reduc consumul de curent prin utilizare memoriei native DDR2; platforma Intel 3200 chipset care este dedicata serverelor cu un singur procesor.

Preturile procesoarelor 45nm hi-k Intel Xenon depind de model, viteza, imbunatatiri si cantitatea comandata, mergand de la 177 $ pana la 1279$ pentru 1000 de bucati. Intel Core 2 Extreme QX9650 quad core 45 nm se va comercializa cu 999$ pentru o comanda de 1000 de bucati. De asemenea, in functie de model, procesoarele sunt disponibile incepand de astazi sau in maximum 45 de zile.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...