Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 octombrie 2007

Astazi este “Ziua lui Columb”

Americanii sarbatoresc astazi "Columbus Day", ziua in care Cristofor Columb ar fi "descoperit" America, relateaza AFP. Inca din 1934, aceasta zi este nelucratoare in SUA, zi in care locuitorii "Lumii Noi" ii aduc un omagiu celui caruia istoria ii atribuie gasirea acestui continent.

Astfel, desi unii istorici contesta acest lucru, legenda spune ca marele explorator ar fi pus piciorul, in noaptea de 11 spre 12 octombrie 1492, pe o insula din Caraibe, numita astazi Hispaniola si disputata de Haiti si Republica Dominicana.

In prezent exista numeroase teorii potrivit carora, cu mult inainte ca America de Nord sa fie descoperita de Columb, aceasta emisfera a fost vizitata si de europeni, romani, chinezi si japonezi... poate chiar si de egiptenii antici!

Exista nenumarate dovezi care arata ca civilizatiile antice au lasat urme in locuri in care, conform istoriei traditionale, acestea nu au pus vreodata piciorul. Printre ele, monede romane descoperite in Venezuela si Maine sau o moneda din bronz ce mai tarziu s-a dovedit a fi din perioada lui Antiochus al IV lea, unul din regii Siriei, gasita in Illinois.

Unii istorici considera chiar ca vechii egipteni au traversat Atlanticul si au influentat civilizatiile amerindiene in special in construirea piramidelor.

Sursa: AFP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...