Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 august 2007

Google lucreaza la un telefon mobil

Dupa iPhone, e rindul lui GPhone sa fie inconjurat de mister, sa faca valuri in presa internationala si sa fie asteptat cu sufletul la gura de pasionatii de gadgeturi.

Sute de milioane de dolari au investit cofondatorii Larry Page si Sergey Brin in ultimul proiect de anvergura al companiei Google, pe care prefera sa il tina departe de ochii jurnalistilor: un telefon mobil dotat cu sistemul de operare Linux.

Compania a semnat deja un contract cu grupul taiwanez High Tech Computer Corp. pentru a dezvolta un astfel de model care sa fie lansat anul viitor, potrivit unui articol din „Wall Street Journal“.

Citeva prototipuri ale acestuia au iesit deja din miinile expertilor Google, au mai precizat jurnalistii americani, potrivit unor surse „familiare cu planurile companiei“. Cu toate acestea, oamenii care au reusit sa vada aceste prototipuri spun ca nu se prezinta la fel de revolutionare ca iPhone-ul lui Steve Jobs. Unul dintre ele a fost asemuit cu un telefon Nokia subtire, cu tastatura glisanta, iar altul imita un BlackBerry. Nu se stie exact ce fabricanti ar putea construi noile produse Google, dar sursele citate de „Wall Street Journal“ spun ca au fost discutate deja detalii tehnice cu producatori ca LG Electronics, din Coreea de Sud. Mai mult decit atit, potrivit zvonurilor, Google a pus in garda deja o serie de parteneri axati pe componente hardware si software, precum si firme de transport.

Pina acum, presa a prezentat stirea despre GPhone doar in urma unor zvonuri din industrie: reprezentantii Google nu au anuntat inca oficial demersul lor si au evitat sa dea un raspuns clar in privinta acestor informatii. Ei s-au rezumat in a declara ca sint interesati de piata wireless si ca lucreaza la servicii si produse care ar putea fi folosite pe telefoanele mobile. „Ceea ce este interesant in domeniul publicitatii pe telefonul mobil e ca reclamele sint de doua ori mai profitabile, pentru ca sint mult mai personale“, a declarat Eric Schmidt, presedintele Google, iar unul dintre obiectivele principale ale companiei este acela de a cistiga o parte din piata publicitatii pe celulare, care se va ridica la 11 miliarde de dolari in 2011, potrivit timesonline.co.uk. In acest domeniu, compania spera sa refaca succesul de pe Internet, actionind ca un broker pentru publicitarii mobili, mai spun jurnalistii britanici. Pina acum, esecul serviciilor 3G si lipsa posibilitatilor web au tinut aceasta piata pe loc.

Google a inceput deja sa curteze operatori de telefonie mobila din SUA si Europa. Potrivit Anian, o companie detinuta de Reuters care urmareste trendurile din industrie pentru investitori, T-Mobile, firma detinuta de Deutsche Telekom, ar putea deveni partenerul american al Google, iar compania Orange ar vinde telefoanele pe alte piete.

Colosul web a abordat lunile trecute si cele mai mari companii de servicii wireless din SUA, AT&T Inc si Verizon Wireless, pentru a le convinge sa vinda telefoane cu servicii Google, potrivit „Wall Street Journal“. Directorul executiv al Verizon Wireless, proprietate a Verizon Communications Inc si Vodafone Group Plc, a declarat publicatiei americane de business ca a decis sa nu integreze pe telefoanele lor serviciul de web search oferit de compania fondata de Larry Page si Sergey Brin, pe motiv ca Google a cerut o parte prea mare din veniturile publicitare. O sursa bine informata a declarat pentru Reuters ca discutiile dintre Google si Verizon Wireless nu au ajuns la nici un rezultat.

In schimb, T-Mobile si Vodafone au incorporat deja Google Search in serviciile lor de telefonie mobila din Europa, in timp ce AT&T il ofera alaturi de alte optiuni de cautare online. „Vorbim cu o gramada de companii si nu avem de gind sa dam lamuriri asupra discutiilor pe care le avem cu ele“, a spus Mark Siegel, purtatorul de cuvint al AT&T, pentru Reuters. Acum doua saptamini, colosul american a facut cunoscut ca Sprint Nextel Corp., al treilea serviciu de telefonie mobila din Europa, va ingloba servicii Google in noua retea wireless la care lucreaza. Posesorii de GPhone vor putea accesa nu numai cunoscutul motor de cautare, dar si Gmailul sau hartile Google.

Principalul rival pentru GPhone va fi recent lansatul iPhone, care a avut o campanie de presa asemanatoare. Zvonurile din jurul telefonului pe care il pregatea Apple l-au fortat pe fondatorul Steve Jobs sa isi anunte planurile cu citeva luni mai devreme decit stabilise initial. De altfel, relatiile dintre cele doua companii s-ar putea complica o data cu lansarea GPhone-ului: patru dintre directorii Apple sint consilieri la Google, iar presedintele Google, Eric Schmidt, este in consiliul de conducere Apple. Jurnalistii de la „Wall Street Journal“ prevad conflicte de interese in viitorul apropiat.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...